Roof Garden Arnhem

Deze zomer ongetwijfeld de place-to-be in Arnhem: een tijdelijk open park op zevenhoog, compleet met strandstoelen, bloembakken, fruitbomen, picknicktafels en gras. Een van de bedenkers van dit geniale plan is Willem Hofstede: ‘Het project is bedacht door As We Speak en De Belhamels, twee clubs jonge honden uit Arnhem. Doperwt hield zich bezig met het horeca concept en ontwierp de Arnhemse Tosti Tapa’s.

En dat allemaal op het betonnen dak van parkeergarage Langstraat, hartje centrum. Met een drankje in de hand uitkijken over de stad, biologische hapjes voor het grijpen én als het gaat schemeren, blijven hangen voor de film op groot scherm. Je kunt er terecht voor een kop koffie terwijl je achter je laptop werkt, maar ook voor barbecues of diners bij zonsondergang.

 

Brood: Bakkerij Tom van Otterloo is een ambachtelijk bedrijf die in nauwe samenwerking met Biologische boerderij De Kruytbosch uit Hall (gemeente Brummen) en de historische Witte Watermolen aan de rand van het Sonsbeekpark in Arnhem , een streekbrood ontwikkeld: het Halls volkoren Brood.  Naast dit fantastische brood bakt hij ook speciaal voor de Rooftop garden ‘wit rozemarijnbrood’, met natuurlijk rozemarijn  van ons eigen dak.

Kaas: De kaas op de tostitappas komt van boer Spierings. Zijn kaas is alles behalve een gestandaardiseerd eenheidsproduct. Men proeft als het ware het voer, de grondsoort, gras, receptuur, bereidingswijze en de rijping.

Vlees: Jacko Folkert is sinds 1987 de biologische slager van De Groene Weg in Arnhem. Zij beschikken over een eigen worstmakerij waarin worstsoorten en vleeswaren volgens eigen receptuur worden bereid. Ook de ham en chorizo is van eigen bodem, we kunnen dus met trots spreken over Arnhemse vleeswaren.

Sausen: Restaurant Look is Jeroen van Werven. Geregeld fiets hij in typische koks-kledij met een bak vol groenten door de stad. Dan is hij altijd op zoek naar de mooiste lokale producten van boerderijen rondom de stad.  Hij maak voor rooftopgarden zijn waanzinnige lekkere mayonaise en Tomatenketchup. Basilicum kan men zelf plukken en de tosti af mee garneren.