Het Hommeltje!

het Hommeltjeeen nieuwe Arnhemse smaakmaker!

Een bakker, een architect en een fooddesigner bundelden hun krachten en verwekten het Hommeltje: een zoete, delicate en duurzame lekkernij uit Arnhem wat smaakt naar het seizoen. Daarmee laten ze de bijzondere smaak van de Hommelseweg en de Hommelstraat proeven.

Het Hommeltje

Verse restproducten zijn de hoofdingrediënten van het Hommeltje. In de zomer fruitig, in de winter spijzig. De speculaasjes die tijdens Sinterklaastijd over zijn, belanden niet langer in de prullenbak, maar in het Hommeltje! De toegevoegde honing van Arnhemse stadsimkers en een laagje zachte chocolade maken het van smaak variërende Hommeltje een verrukking voor ieders smaakpapillen.

De broedplek van deze Arnhemse lekkernij is de Hommelseweg. Architect Peter Groot van DTO  (Departement Tijdelijke Ordening) bedacht dat een lekkernij in een fraaie verpakking net zoveel of misschien wel meer over een wijk vertelt dan een fraai gebouw; eerst bakken en dan bouwen! Bakker Tom van Otterloo en fooddesigner Nick Twaalfhoven gingen met het culinaire idee aan de slag en vroegen ontwerpbureau the Tidbits (Engels voor ‘’lekker hapje’’) voor het ontwerp van bijpassend pakpapier. Deze nieuwe smaakmaker laat proeven en zien waar de Hommelstraat en Hommelseweg voor staan: Arnhems design, duurzaamheid en delicatessen. Drie kwaliteiten die in de omliggende wijken aanwezig zijn: Sint Marten, het Sonsbeekkwartier en uiteraard het Modekwartier in Klarendal.

tom van otterloo en nick twaalfhoven

Het Hommeltje laat zien wat er gebeurt als geïnspireerde en lokaal betrokken mensen en ondernemers hun ideeën gaan delen. Het Hommeltje is het tastbare resultaat van een nieuwe wijkstrategie, een strategie waarbij bewoners en ondernemers zelf het initiatief en de verantwoordelijkheid nemen voor betrokkenheid bij buurt en stad.

www.hommeltje.info