De Oranje Snack!

Een nieuwe koning, een nieuwe snack!

YouTube voorvertoningsafbeelding

Met de abdicatie van de koningin nemen we ook afscheid van de oranje tompouce. Daarom moest er gezocht worden naar een waardige opvolger. Food Inspiration Magazine (www.foodinspiration.nl) heeft afgelopen maand een verkiezing gehouden voor de nieuwe oranje snack.

Er waren zes kanshebbers, bijna 3000 mensen brachten hun stem uit, en daar is een winnaar uitgekomen: Het WillimpieEen oranje kroket met Argentijns Steakragout met daarbij een Hollandaisesaus, bedacht door de Arnhemse fooddesigner Nick Twaalfhoven. (www.doperwt.com) ‘Waar ik de koningin associeer met high tea en cupcakes, associeer ik onze koning toch meer met pils’, zegt Nick. ‘Altijd aanwezig wanneer er een nationaal feest is. Bij het WK of de Olympische spelen, hij is erbij, met een goudkleurig biertje in de handen. En wat past er nou heerlijk bij al die biertjes? Juist, een lekker kroketje.’

De Koninklijke oranje kroket met Argentijnse steakragout.

De Koninklijke oranje kroket met Argentijnse steakragout, het Willimpie.

Snackfabrikant Van Oers (www.vanoersgroup.com) neemt deze kroket in productie! Binnenkort kan er geproefd worden! Wil je op de hoogte blijven wanneer Het Willimpie geproefd kan worden, waar en wanneer de kroketten te koop zijn? Volg dan de site www.foodinspiration.nl, en op Twitter #willimpie.