Nieuwe blog voor het Food Inspiration Magazine!

Blogger @dutchfooddesign over de paddenstoelenpolonaise in zijn huis. Voor hem even geen mycologie avonturen meer.

Het is weer herfst! Dat betekent paddenstoelen! Sinds een aantal jaar is de paddenstoelentrend helemaal uit zijn voegen gebarsten. Schizofreen zie ik kaplaarskoppeltjes door het bos wandelen op zoek naar paddenstoelen. Ik zie een mevrouw Kaplaars vol enthousiasme een paddenstoel uit de grond rukken, dan rent ze vol trots – rode koontjes op de wangen – naar meneer Kaplaars, ‘kijk Henk, eekhoorntjesbrood!’. Henk is dus meneer Kaplaars… (zucht).

Lees hier de hele blog: http://www.foodinspiration.nl/blog/2014-10-28-kut-paddenstoelen

 

Hangover breakfast op de Strawberry Earth Fair

12 Oktober was het dan eindelijk zover: The Strawberry Earth Fair!

Strawberry earth fair

Our mission is to inspire you to make social, green and ridiculously nice choices! Why? Because we believe you can have a positive impact on the world with every choice you make. Big and small. All day and every day. At home and at work!

Wij zijn zeer content om samen te werken met deze fantastische duurzame en creatieve partner. Doperwt maakte speciaal voor het anti-kater ontbijt (wat plaats vond na een gigantisch feest) culinaire aardbei cocaïne. Om zo weer fris met de dag te beginnen.

 

Ook Maxime Hartman genoot van zijn culinaire coke.

Ook Maxime Hartman genoot van zijn culinaire coke.

Strawberry earthe fair anti kater

Boekpresentatie: Concept denken

Doperwt is opgenomen in het boek ‘Conceptdenken’. Hierin verteld hij een inspirerend verhaal over zijn visie en succesvolle projecten. Andere partijen die in het boek voorkomen  zijn onder andere, 538, Tony Chocolonely, Lowlands, De Efteling, MTV, Oeral en de Verkadefabriek.

Het boek Conceptdenken is een onderwijsboek voor de creatieve en innovatieve HBO’s in Nederland dat een uitleg geeft over het belang en de mogelijkheden van conceptdenken binnen de creatieve industrie. Behalve voor gebruik in creatief onderwijs is dit boek ook interessant voor professionals binnen de creatieve industrie en andere geïnteresseerden in concepten en conceptontwikkeling

 

Nick Twaalfhoven Blogt voor Food Inspiration Magazine

Nick Twaalfhoven zal zo nu en dan bloggen voor het bekende food inspiration magazine.

Food Inspiration is een multimediaal inspiratieconcept, onmisbaar voor iedere foodprofessional die actief is binnen de wereld van eten, drinken en slapen.

Food inspiration biedt inspiratie, kennis en inzicht in trends, concepten en ontwikkelingen op de foodservicemarkt van morgen. Food Inspiration rust op de volgende peilers:

Lees hier zijn Blogs

Civetpoep

Food Fundamentalisten 

Duurzame Schol

 

 

 

De Nieuwe Koninklijke Snack ‘Het Willimpie’

Een nieuwe koning, een nieuwe snack!

YouTube voorvertoningsafbeelding

Met de abdicatie van de koningin nemen we ook afscheid van de oranje tompouce. Daarom moest er gezocht worden naar een waardige opvolger. Food Inspiration Magazine (www.foodinspiration.nl) heeft afgelopen maand een verkiezing gehouden voor de nieuwe oranje snack.

Er waren zes kanshebbers, bijna 3000 mensen brachten hun stem uit, en daar is een winnaar uitgekomen: Het Willimpie! Een oranje kroket met Argentijns Steakragout met daarbij een Hollandaisesaus, bedacht door de Arnhemse fooddesigner Nick Twaalfhoven. (www.doperwt.com) ‘Waar ik de koningin associeer met high tea en cupcakes, associeer ik onze koning toch meer met pils’, zegt Nick. ‘Altijd aanwezig wanneer er een nationaal feest is. Bij het WK of de Olympische spelen, hij is erbij, met een goudkleurig biertje in de handen. En wat past er nou heerlijk bij al die biertjes? Juist, een lekker kroketje.’

Snackfabrikant Van Oers (www.vanoersgroup.com) neemt deze kroket in productie! Binnenkort kan er geproefd worden! Wil je op de hoogte blijven wanneer Het Willimpie geproefd kan worden, waar en wanneer de kroketten te koop zijn? Volg dan de site www.foodinspiration.nl, op Twitter @foodinspiration en Facebook.com/foodinspiration

De Koninklijke oranje kroket met Argentijnse steakragout.

De Koninklijke oranje kroket met Argentijnse steakragout.

Sencity, het feest voor doven en slechthorenden

Doperwt (Nick Twaalfhoven) staat in De Gelderlander

Doperwt (Nick Twaalfhoven) staat in De Gelderlander

Doperwt werk vaak samen met Sencity als Food Jockey. Sencity is de unieke manier om het maximale uit je avondje stappen te halen. Dit feest gaat verder dan alleen muziek, alle zintuigen komen bij dit feest aan bod! Door de expressieve dansers, SenseFloor, smaaksensaties, videoprojecties, lichteffecten, gebarentolken en kinky kappers wordt het muziekevenement omgebouwd tot een ware beleving.

Sencity is voor zowel doven als horenden een perfecte uitgaansgelegenheid!

Doperwt (Nick Twaalfhoven) staat in De Gelderlander

Doperwt (Nick Twaalfhoven) staat in De Gelderlander

Tijd voor vier maanden onbegrensde inspiratie!

Na een jaar vol inspirerende en innovatieve opdrachten en initiatieven,wordt het tijd om de balans op te maken:

Van een culinair tosti/tapas concept voor op de populaire Roof Garden Arnhem, via razend spannende en duurzame sprinkhaanfrikandellen – de trend catering van de toekomst – op het Future City Festival, naar Culinaire Cocaine en een Willem Holleeder menu geserveerd aan advocaten.

Een jaar waarin Doperwt druk is geweest met zijn eigen Pop-Up restaurant in Arnhem, om leegstand een creatief en culinair gezicht te geven.

Tevens was hij bezig met het ontwikkelen van een nieuw eigentijds No Waste bakproduct voor Arnhem, in samenwerking met bakkers en architecten. Doperwt heeft zich daarnaast ingezet voor nieuwe HBO en MBO Food en Trendwatch opleidingen.

On top of the bill: er komt binnenkort een eigen, duurzame rock ’n roll streeksap op de markt (houd het in de gaten)…

U begrijpt, als je 24/7 op volle toeren draait, zijn er nieuwe creatieve ideeen die uitgewerkt moeten worden en is er tijd nodig om nieuwe inspiratie op te doen.

Daarom knijp ik er vier maanden tussenuit voor een reis die me naar Thailand, Indonesie, Maleisie en de Filipijnen zal brengen. Dit geeft me ook de gelegenheid om me meer op fotografie en het schrijven van columns te richten.

Vietnam Inspiratie!

Mocht u interesse hebben in publicatie van foto’s of teksten van mijn reis. of heeft u creatieve  en innovatieve plannen in de food industrie? Schroom niet en stuur een mail naar onderstaand adres, nu het nog kan… In mei 2013 ben ik weer terug in het land en sta ik open voor nieuwe opdrachten.

Voor het nieuwe jaar wens ik jullie veel Twist and Sprout!

Nick Twaalfhoven, fooddesigner & ideeenman

 

Living the art

Voor het cultuurberdrijf BV moest Nick Twaalfhoven een kunstzinnig dessert maken. Hij schilderde op een brownietaart  die was bekleed was met wit rolfondant een abstracte schildering van al het publiek, met natuurlijke kleurstoffen (biet, zonnebloem, saffraan, norrit) Nadat het schilderij in stukken was gesneden, maakte hij het dessert af met een mascarponemousse van rood fruit, frambozen, rodebessen, lavendel, lemoncress en aardbei balsamicostroop.

De trends van 2014

Wat kunnen we verwachten in 2014? Lees het hier in het nieuwe Food Inspiration Magazine

Wat zijn de trends in 2014?

Wat zijn de trends in 2014?

2014: Er wordt door gemeentes (planologen) veel meer ruimte gegeven voor stedelijke ontwikkeling via burger initiatief . Sterker nog, gemeentes gaan burger initiatieven stimuleren. Alcoholvergunningen voor pop-up restaurants,  restaurantdagen in oude panden, food trucks vrij in de stad, illegale stokers worden legale stokers, urban farming in nieuwe stadsparken en daktuinen worden gestimuleerd en vrijer gelaten.

Nieuwe creatieven (o.a. food fundamentalisten) met verschillende crossovers in kunstzinnige disciplines (denk aan food/fotografie, food/product design, food/film, food/architecten) gaan deze markt ontdekken en er innovatief op inspelen, niet de traditionele horeca. Dit samen met nieuwe manieren van geld werven – zoals crowdfunding – zorgt ervoor dat er vele gezichten betrokken zijn en concepten breed gedragen worden door de omringende gemeenschap en unieke samenwerkingen ontstaan.

Zo zou het zomaar kunnen zijn dat er in 2014 appelbomen van de streekboer verplaatst worden in een centraal nieuw stadspark, zodat de inwoners hun eigen appels kunnen plukken. Of dat er in een oud kantoorpand food films worden gedraaid, foodart bekeken kan worden en er een food truck buiten staat die de maaltijden verzorgt.  Dit alles wordt ook gedreven door een behoefte aan transparantie en mee kunnen anticiperen in je eigen omgeving. Food wordt nog socialer door de crossover van creativiteit.

het Hommeltje: een nieuwe Arnhemse smaakmaker!

het Hommeltjeeen nieuwe Arnhemse smaakmaker!

Een bakker, een architect en een fooddesigner bundelden hun krachten en verwekten het Hommeltje: een zoete, delicate en duurzame lekkernij uit Arnhem wat smaakt naar het seizoen. Daarmee laten ze de bijzondere smaak van de Hommelseweg en de Hommelstraat proeven.

Het Hommeltje

Verse restproducten zijn de hoofdingrediënten van het Hommeltje. In de zomer fruitig, in de winter spijzig. De speculaasjes die tijdens Sinterklaastijd over zijn, belanden niet langer in de prullenbak, maar in het Hommeltje! De toegevoegde honing van Arnhemse stadsimkers en een laagje zachte chocolade maken het van smaak variërende Hommeltje een verrukking voor ieders smaakpapillen.

De broedplek van deze Arnhemse lekkernij is de Hommelseweg. Architect Peter Groot van DTO  (Departement Tijdelijke Ordening) bedacht dat een lekkernij in een fraaie verpakking net zoveel of misschien wel meer over een wijk vertelt dan een fraai gebouw; eerst bakken en dan bouwen! Bakker Tom van Otterloo en fooddesigner Nick Twaalfhoven gingen met het culinaire idee aan de slag en vroegen ontwerpbureau the Tidbits (Engels voor ‘’lekker hapje’’) voor het ontwerp van bijpassend pakpapier. Deze nieuwe smaakmaker laat proeven en zien waar de Hommelstraat en Hommelseweg voor staan: Arnhems design, duurzaamheid en delicatessen. Drie kwaliteiten die in de omliggende wijken aanwezig zijn: Sint Marten, het Sonsbeekkwartier en uiteraard het Modekwartier in Klarendal.

tom van otterloo en nick twaalfhoven

Het Hommeltje laat zien wat er gebeurt als geïnspireerde en lokaal betrokken mensen en ondernemers hun ideeën gaan delen. Het Hommeltje is het tastbare resultaat van een nieuwe wijkstrategie, een strategie waarbij bewoners en ondernemers zelf het initiatief en de verantwoordelijkheid nemen voor betrokkenheid bij buurt en stad.

www.hommeltje.info

 

Interview Chicopee Europe

Fooddesigner Nick Twaalfhoven

Fooddesign geeft de professionele keuken een extra dimensie

Wat zijn de trends? Waar liggen kansen in de markt? Fooddesigner/kunstenaar Nick Twaalfhoven is er continu mee bezig. Hij ontwikkelt nieuwe concepten en creëert producten in de voedingsmiddelenbranche. Dat doet hij met zijn bedrijf Doperwt, in opdracht van derden. Hij werkt momenteel onder andere aan een nieuwe saplijn en hij zoekt een manier om resten van bakproducten te verwerken tot een nieuw vers bakproduct.

Fooddesigners vinden dat eten méér is dan het stillen van honger alleen: voedsel moet aantrekkelijk zijn voor alle zintuigen. Daarnaast moet het vooral ook praktisch zijn. Het werkveld van Nick is breed. Hij wil zoveel mogelijk bedrijven uit de voedingsmiddelenbranche helpen met product- en conceptinnovaties. Wat hij in die wereld bereikt, is ook interessant voor chefkoks. Zo kan hij helpen bij het samenstellen van een bijzondere kaart of origineel gerecht. Dat doet hij door een andere manier van denken te introduceren.

Nick Twaalfhoven, foto by Suzanne Valkenburg

“Eten is het uitgangspunt, eten is sociaal en persoonlijk tegelijkertijd. Het alledaagse bijzonder maken, is leuk. Het daagt uit en het verwondert. Maar het moet bovenal vrolijk en inspirerend zijn”, zo luidt de filosofie van Nick Twaalfhoven.

Wat kan hij, met die gedachte in het achterhoofd, voor chefkoks betekenen? “Chefkoks zijn smaakbewuste mensen. De smaak van een gerecht staat bij hen centraal. Ik ga bij het samenstellen van een gerecht juist uit van een object of thema. Voor ik ga koken, probeer ik een verhaal te verzinnen”, legt hij uit. “Daar zoek ik een gerecht of een manier van presenteren bij.” Dat thema kan heel breed zijn: een boek, een film, muziek, een object, een kunstenaar of kunstwerk, noem maar op. Zo eerde hij de stripheld Popeye laatst met een echte zeemanscocktail: spinazie, appel (Granny Smith) en zeemansrum.

Denk in een thema

“Hoe ik te werk ga? Stel dat het thema de kunstenaar Andy Warhol is, dan ga ik me in hem verdiepen. Hij maakte een schilderij van Campbell’s soepblikken. Kan ik daar wat mee? Kunnen we bijvoorbeeld soep serveren in Campbell’s blikken of past tomatensoep in het menu? Warhol hield van glanzende objecten. Dat kan aanleiding zijn om iets met glazuur te doen in je gerecht. De kleuren in het werk dat hij maakte van Marylin Monroe, kun je gebruiken voor de compositie op het bord. Dus als ik een nieuw gerecht of menu samenstel denk ik niet alleen in smaken,

ingrediënten of seizoenen. Ik pak een thema en breng zo verdieping aan in mijn gerechten.”

Inspiratie op locatie

Nick Twaalfhoven werkt ook op locatie. Hij laat zich ter plaatse inspireren door bedrijfsactiviteiten of door de missie en visie van een organisatie. Dat leidt tot verrassende recepten. Zo was hij onlangs uitgenodigd bij de businessclub van een betaald voetbalorganisatie. Hij liet zich inspireren door de sport en maakte grascocktails en eetbare aarde.

Het Future City Festival vroeg hem om een gerecht te maken, geïnspireerd op de toekomst. Het werd de sprinkhanenfrikandel. “Vlees wordt schaarser. Insecten lijken de ideale oplossing. Ze bevatten een veelvoud aan proteïnen en vitaminen in vergelijking met vlees. Op het festival serveerden we daarom een frikandel met 1% insectenmeel. Om er alvast aan te wennen.”

Goede hygiëne belangrijk

Nick staat veel in de keuken, bij zijn bedrijf en op locatie. Goede hygiëne vindt hij belangrijk. “Wanneer je een concept ontwikkelt of op locatie kookt, is het van belang dat je 100% focus hebt. Alles wat kan afleiden, zoals slechte hygiëne of materiaal dat niet schoon is, is storend voor het creatief proces. Een geordend hoofd geeft rust. Ook in de keuken”, vertelt hij.

Future city food deel 2

Wat brengt ons de toekomst?

Dat weet niemand helemaal precies. Wel kunnen we door middel van een aantal berekeningen en scenario’s een aantal toekomstige eetconcepten uitlichten. Food designer Nick Twaalfhoven van het Arnhemse bedrijf Doperwt, ontwierp aan de hand van toekomstige voorspellingen een aantal spannende food concepten.

Op het future city festival!

No waste!

In Nederland wordt jaarlijks voor ongeveer 4,4 miljard (!) euro aan eten weggegooid. De stijgende voedselprijzen, de crisis en het besef dat in 2050 negen miljard monden gevoed moeten worden, maken dit tot een extra pijnlijk feit en een actueel thema. Al die verspilde energie! Dertig procent van onze CO2-uitstoot is gekoppeld aan voedsel. Onze voorspelling is dat deze verspilling op vele manieren wordt teruggedrongen. Restproducten kunnen worden verwerkt en eten weggooien kan voorkomen worden, het is niet nodig! Een mooi voorbeeld hiervan is ‘het Hommeltje’ uit Arnhem; resten van dagverse seizoensproducten van ambachtsbakkers worden verwerkt tot een nieuw delicaat bakproduct. Dit ’No Waste’ Hommeltje geeft een nieuwe kijk op duurzaamheid.

Vlees, het nieuwe luxe.

Vlees als massaproduct gaat verdwijnen. Het tekort ontstaat door de sterke groei van de wereldbevolking (9 miljard in 2050), maar ook de klimaatverandering speelt een rol. Omdat ook water steeds schaarser en dus duurder wordt, is het houden van vee straks niet meer te betalen. Het produceren van een kilo koeienvlees kost circa 13 kilo aan planten en 22kilo CO2 (wat gelijk staat aan 110 kilometer autorijden). De mens heeft echter een sterke behoefde aan de essentiële proteïnes in vlees, hoe lossen we dit op? Het zou zomaar kunnen dat je in de toekomst een echte kweekbiefstuk op je bord krijgt, dat rechtstreeks uit het laboratorium komt. Insecten lijken echt de ideale oplossing, we moeten er alleen nog aan wennen. Eén kilo vlees van een sprinkhaan kost maar 2 kilo onkruid als voer. Bovendien zit er in insecten een viervoud van de proteïnes en vitamines die in regulier vlees zit.

Vandaar dat we op het ‘future city festival’ alvast een frikadel serveren, verrijkt met 1% insectenmeel. Zo kan u er alvast aan wennen.

1% insecten eten in plaats van 1% vlees lijkt misschien weinig, maar op jaarbasis scheelt dat in Nederland toch al snel het vleesgewicht van zo’n 10.000 koeien, laat staan hoeveel het op wereldschaal scheelt…

Supercombinaties.

Veredelen is het verbeteren en aanpassen van gewassen op gewenste eigenschappen. Vanouds noemen we dat ook wel het kruisen van gewassen. De komende jaren gaat er veel veranderen. De uitdagingen voor veredelaars zijn groot: voedselzekerheid en -veiligheid blijven hoog op de agenda staan, het aantal toepassingen van genetische technologieën in de veredeling stijgt zeer snel en de focus op duurzaamheid wordt alsmaar groter. Nederland is internationaal leidend op het gebied van plantenveredeling, vermeerdering en productie, met name in de segmenten groenten en aardappelen. De huidige trend ‘Urban Farming’ geeft des te meer weer dat wij Nederlanders graag met de handen in de aarde zitten. In de toekomst gaan we steeds meer eten op elkaar afstemmen, dit om zo efficiënt mogelijk om te gaan  met het eten en ons lichaam. We gaan daarom supercombinaties telen. Wist je bijvoorbeeld dat Vitamine C helpt om ijzer in je lichaam op te nemen? Een supercombinatie is dus appel (vitamine c) en spinazie (ijzer). Wij voorspellen dat je binnen 20 jaar de spinappel eet. Vandaar dat we u deze combinatie graag willen laten proeven, want niet alleen voedingstechnisch passen deze producten bij elkaar, ook smaaktechnisch!

Future City Food

Wat brengt ons de toekomst in FOOD. Dat weet niemand helemaal precies. Wel kunnen we door middel van een aantal berekeningen en scenario’s een aantal toekomstige eetconcepten uitlichten. Food designerNick Twaalfhoven van het Arnhemse bedrijf Doperwt, ontwierp aan de hand van toekomstige voorspellingen een aantal spannende food concepten voor het Future City Festival 4,5,6 Oktober in Arnhem

Bekijk hier een waanzinnig filmpje hoe de Sprinkhaan frikandel wordt gemaakt!

 Future city sprinkhaan frikandellen

 

HASBEATS

Interview HASBEATS!

Roof Garden Arnhem

Het is al bijna zover! Doperwt is druk bezig met Roof Garden Arnhem. Doperwt zet er een tosti concept  neer met locale producten van locale ambachtsmannen. Zoals Tom van Otterloo, die het brood bakt. Restaurant Look, die de sauzen verzorgt en de groenen weg voor de vleeswaren.

Roof Garden Arnhem gaat de 22ste open. Intussen bouwen wij verder aan een culturele programmering, meubels, tuintjes en de horeca. Blijf hier op de hoogte van alles rondom devoorbereidingen, onze dakmakkers, de agenda en een vleugje pallet porno

Sneak Peak

Het duurt niet lang meer voordat het betonnen dak van parkeergarage Langstraat er ineens heel anders uit ziet en het wordt al steeds duidelijker hoe. Vanaf 22 juni kun je hier onder andere genieten van een hottub, een kopje koffie van de fairmobiel en het nieuwe Gulpener Ur-Pilsener op de tap!

Dakhap 
Iedere donderdag en vrijdag serveert Roof Garden Arnhem een dakhap, georganiseerd door lokale restaurant en café’s. Bevestigd zijn al: TAPESugar HillLook en Dynamic Food.

Alles mobiel
Op de Roof Garden moet zo veel mogelijk op wielen staan, zodat we de inrichting makkelijk kunnen veranderen en zo naar andere daken in de stad kunnen rijden. Zo krijgen we een Bike-BQ (gemaakt doorThomas Loef), een Koffiets (door Fairmobiel), een AsWeSpeaker geluidsintallatie, een Dutchtub bad, mobiele tafels met tuintjes (Koen Veltman) en een Upcycle mobiele bar. Komt dat zien!

Eten met een grote K

Eten met een grote K

Fooddesign is in opkomst. En dat terwijl het al lang bestaat. Alles in de supermarkt is namelijk fooddesign, bedacht door slimme ontwerpers. Food designers vinden dat eten méér is dan het stillen van honger alleen: zij zorgen ervoor dat voedsel aantrekkelijk is voor al onze zintuigen, maar ook praktisch. Want wie zou er immers zwart vanille ijs zonder een hoorntje willen eten?
Tijdens het ontwerpcafé van 17 april delen vier Arnhemse food enthousiastelingen/ designers hun visie op kunst en voedsel.

Schilder en fooddesigner Nick Twaalfhoven heeft een heel andere benadering van creatieve catering. Met zijn bedrijfDoperwt verrast en inspireert hij met creatieve mini foods, ongewone smaakcombinaties en design. De presentatie speelt een grote rol want, zo vertelt Twaalfhoven, smaak is een emotie. Hoe sterker de emoties die bij eten worden opgewekt, hoe leuker het is. Van het alledaagse maakt hij iets bijzonders. Tijdens de avond serveert hij in plaats van een welkomstdrankje een welkomstsnuifje (van pepermunt).

Voor zijn expressionistische schilderijen laat hij zich inspireren door de popmuziek uit de jaren 60 en 70, de moderne kunst uit de jaren 80 en de hedendaagse Street-Art. Op hun beurt inspireren de schilderijen hem voor gerechten. Als voorbeeld laat hij een zelfgemaakt schilderij van Janis Joplin zien, waarop hij later een cocktail baseerde. Zo verbindt Twaalfhoven kunst en voedsel, als kok op een bord en als schilder op het canvas.

 

Foto’s Food Inspiration Days

Hier nog wat foto’s van Nick twaalfhoven’s presentatie tijdens de zeer succesvolle Food Inspiration Days. De hele presentatie is spoedig hier en op youtube te vinden.

 

3 Gangen Crime scene

Lagosto een sales bedrijf uit Nijmegen gaf een Sales verrassing sessie aan een advocatenbureau. Zij vroegen Doperwt om een aantal inspirerende en belevenisvolle hapjes te maken. Ce n’est pas un problem. Dus kropen we voor 1 dag in het lijf van meneer Holleeder om ons te inspirerend. Want wie weet hoe lang hij het nog vol gaat houden??  Zie hier het resultaat.

1 welkomst-snuifje van, munt en aardbeien cocaïne. Bedoeld voor ”De Neus”

1 gerecht ”Plaats delict’‘ met een koekje van roggenbrood en walnootolie, wildpate van hert, zwijn en haas, chorio, oud (Jordaanse) Amsterdamse kaas, bloed van rode bes en contouren van aceto balsamico en rode wijn. (wat bloemblaadjes  ter nagedachtenis)

1 cocktail ”Liquid-atie”, met Heineken, afgeperste citroenen, ginger ale, en 1 raak shot of Russische wodka.