Nick Twaalfhoven

Nick Twaalfhoven is in 2009 afgestudeerd aan de opleiding Food Design &  Innovation aan de HAS in Den Bosch. Tijdens zijn studie kwam Nick Twaalfhoven in contact met Angélique Schmeinck: Als één van de twee vrouwelijke meester-koks van Nederland houdt Angélique Schmeinck zich al jaren bezig met alle facetten van smaak. Ze kookte jarenlang op sterrenniveau en is kookboekauteur van onder anderen ”Smaakvrienden”  een fantastisch boek waar Nick Twaalfhoven zeer actief aan heeft meegewerkt. Naast een zeer succesvolle samenwerking groeide er ook een intense vriendschap.

Hij vervolgde zijn opleiding met een jaar topklas ondernemen om zijn ideeën voor een bedrijf uit te werken. Dat werd Doperwt, een jong en fris bedrijf dat bezig is te ontkiemen tot een bron van creatieve product- en conceptontwikkeling.

Foto: Roel van Diem

Zijn Food Design filosofie:

Om een bedrijf te kunnen inspireren zoek ik ‘de kunst’ (het specialisme) van het bedrijf op. Vervolgens maak ik een verbinding tussen deze kunst en zintuiglijke elementen, die geprikkeld worden door food. Kunstzinnige en trendgevoelige food inspiraties laten zich niet dwingen, maar door reflectie en verdieping zorgen ze voor inzichten binnen een bedrijf.

“Eten is het uitgangspunt, eten is sociaal en persoonlijk tegelijkertijd. Het alledaagse bijzonder maken is leuk, het daagt uit en het verwondert. Maar het moet bovenal vrolijk en inspirerend zijn.”