Eten met een grote K

Eten met een grote K

Fooddesign is in opkomst. En dat terwijl het al lang bestaat. Alles in de supermarkt is namelijk fooddesign, bedacht door slimme ontwerpers. Food designers vinden dat eten méér is dan het stillen van honger alleen: zij zorgen ervoor dat voedsel aantrekkelijk is voor al onze zintuigen, maar ook praktisch. Want wie zou er immers zwart vanille ijs zonder een hoorntje willen eten?
Tijdens het ontwerpcafé van 17 april delen vier Arnhemse food enthousiastelingen/ designers hun visie op kunst en voedsel.

Schilder en fooddesigner Nick Twaalfhoven heeft een heel andere benadering van creatieve catering. Met zijn bedrijfDoperwt verrast en inspireert hij met creatieve mini foods, ongewone smaakcombinaties en design. De presentatie speelt een grote rol want, zo vertelt Twaalfhoven, smaak is een emotie. Hoe sterker de emoties die bij eten worden opgewekt, hoe leuker het is. Van het alledaagse maakt hij iets bijzonders. Tijdens de avond serveert hij in plaats van een welkomstdrankje een welkomstsnuifje (van pepermunt).

Voor zijn expressionistische schilderijen laat hij zich inspireren door de popmuziek uit de jaren 60 en 70, de moderne kunst uit de jaren 80 en de hedendaagse Street-Art. Op hun beurt inspireren de schilderijen hem voor gerechten. Als voorbeeld laat hij een zelfgemaakt schilderij van Janis Joplin zien, waarop hij later een cocktail baseerde. Zo verbindt Twaalfhoven kunst en voedsel, als kok op een bord en als schilder op het canvas.