De trends van 2014

Wat kunnen we verwachten in 2014? Lees het hier in het nieuwe Food Inspiration Magazine

Wat zijn de trends in 2014?

Wat zijn de trends in 2014?

2014: Er wordt door gemeentes (planologen) veel meer ruimte gegeven voor stedelijke ontwikkeling via burger initiatief . Sterker nog, gemeentes gaan burger initiatieven stimuleren. Alcoholvergunningen voor pop-up restaurants,  restaurantdagen in oude panden, food trucks vrij in de stad, illegale stokers worden legale stokers, urban farming in nieuwe stadsparken en daktuinen worden gestimuleerd en vrijer gelaten.

Nieuwe creatieven (o.a. food fundamentalisten) met verschillende crossovers in kunstzinnige disciplines (denk aan food/fotografie, food/product design, food/film, food/architecten) gaan deze markt ontdekken en er innovatief op inspelen, niet de traditionele horeca. Dit samen met nieuwe manieren van geld werven – zoals crowdfunding – zorgt ervoor dat er vele gezichten betrokken zijn en concepten breed gedragen worden door de omringende gemeenschap en unieke samenwerkingen ontstaan.

Zo zou het zomaar kunnen zijn dat er in 2014 appelbomen van de streekboer verplaatst worden in een centraal nieuw stadspark, zodat de inwoners hun eigen appels kunnen plukken. Of dat er in een oud kantoorpand food films worden gedraaid, foodart bekeken kan worden en er een food truck buiten staat die de maaltijden verzorgt.  Dit alles wordt ook gedreven door een behoefte aan transparantie en mee kunnen anticiperen in je eigen omgeving. Food wordt nog socialer door de crossover van creativiteit.